Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 480g2615kcal4.3g2.4g292.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu288g363kcal31.7g0.9g25.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 960g3294kcal97.8g672g11.5g33.6g
Voi 60% rasvaa 240g1308kcal2.1g1.2g146.4g0g
Sokeri720g2923kcal0g719.3g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4800g1852kcal7.7g391.7g4.3g72g
Vesi, vesijohtovesi 144g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15264g24710kcal287.2g3575g961.6g211.2g
Valittu annoskoko7632g12355kcal143.6g1787.5g480.8g105.6g
Annoskoko puolitettuna3816g6178kcal71.8g893.8g240.4g52.8g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557