Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 4332g6180kcal541.5g13g444.1g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 722g2333kcal209.4g50.5g144.4g220.9g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1444g5776kcal577.6g231.1g288.8g216.6g
Voi, 1 tl, 5 g361g2636kcal3.6g3.6g288.8g0g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 722g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15264g33977kcal2668g623.6g2332.2g875.4g
Valittu annoskoko7632g16988kcal1334g311.8g1166.1g437.7g
Annoskoko puolitettuna3816g8494kcal667g155.9g583.1g218.9g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700