Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3002g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g66g238kcal29.7g26.4g4g0g
Kaurahiutale 480g1798kcal69.7g273.8g35.1g48g
Vehnäjauho puolikarkea 1561g5357kcal159.1g1092.9g18.7g54.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 1982g6025kcal173.4g1097.8g37.6g275.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl540g4864kcal0g0g540.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15264g36561kcal863.8g4981.8g1271.6g756g
Valittu annoskoko7632g18281kcal431.9g2490.9g635.8g378g
Annoskoko puolitettuna3816g9140kcal216g1245.5g317.9g189g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417