Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)5088g36634kcal5.1g5.1g4070.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1454g4141kcal225.3g2.9g363.4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1090g218kcal0g70.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15264g81986kcal460.8g157.8g8867.6g0g
Valittu annoskoko7632g40993kcal230.4g78.9g4433.8g0g
Annoskoko puolitettuna3816g20497kcal115.2g39.5g2216.9g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435