Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut120g120kcal27.6g0g1.1g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g133g347kcal8.4g4.9g33.4g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)167g92kcal31.7g6.7g6.7g1g
Sitruunamehu (Limmi)15g3.6kcal0g0.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L67g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen187g48kcal1.7g8.6g0.7g3.7g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Purjosipuli 60g14kcal1.1g1.4g0.1g1.3g
Juokseva hunaja 250g5g16kcal0.1g3.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1528g1288kcal141.6g53.4g84g12g
Valittu annoskoko764g644kcal70.8g26.7g42g6g
Annoskoko puolitettuna382g322kcal35.4g13.4g21g3g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=408809