Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut1201g1201kcal276.2g0g10.8g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g1335g3470kcal84.1g49.4g333.6g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)1668g918kcal316.9g66.7g66.7g10g
Sitruunamehu (Limmi)150g36kcal0.3g2.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L667g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen1868g480kcal16.8g85.9g7.5g37.4g
Chili paprika punainen100g40kcal2g9g0g0g
Purjosipuli 601g138kcal10.9g14.4g1.2g12.6g
Juokseva hunaja 250g50g160kcal0.5g39g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15280g12885kcal1415.4g534g839.6g120g
Valittu annoskoko7640g6442kcal707.7g267g419.8g60g
Annoskoko puolitettuna3820g3221kcal353.9g133.5g209.9g30g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=408809