Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1866g3097kcal354.5g0g186.6g0g
Sipuli 513g155kcal6.4g24.6g1g8.7g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Porkkana 606g198kcal3.8g33.7g1.2g15.5g
Lehtiselleri 350g44kcal3.9g3.8g0.7g3.5g
Tomaattimurska 3731g1097kcal20.9g197.7g7.5g70.9g
Punaviini 560g395kcal1.7g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15288g10013kcal785.4g527.8g394.2g198g
Valittu annoskoko7644g5006kcal392.7g263.9g197.1g99g
Annoskoko puolitettuna3822g2503kcal196.4g132g98.6g49.5g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216