Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g1753g5540kcal394.5g43.8g420.8g0g
Nauris 2314g634kcal23.1g97.2g6.9g44g
Porkkana, keskikokoinen 65g1403g393kcal8.4g83.5g2.8g35.1g
Punajuuri 1753g673kcal17.5g121g3.5g43.8g
Oliiviöljy 281g2481kcal0g0g280.5g0g
Hunaja 140g463kcal0.7g113.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15288g20368kcal888.4g917.6g1429g245.8g
Valittu annoskoko7644g10184kcal444.2g458.8g714.5g122.9g
Annoskoko puolitettuna3822g5092kcal222.1g229.4g357.3g61.5g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877