Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)50g190kcal0.3g3.3g20g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 102g349kcal10.3g71.1g1.2g3.6g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys63g219kcal0.5g54.4g0g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g188g641kcal30.2g0g57.2g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)19g71kcal0.1g1.2g7.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g188g69kcal16.9g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1530g3572kcal116.6g381.6g171.8g7.2g
Valittu annoskoko765g1786kcal58.3g190.8g85.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna383g893kcal29.2g95.4g43g1.8g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922