Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali430g91kcal5.2g14.6g0.9g9g
Viinietikka 18g3.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Sokeri22g87kcal0g21.5g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g108g24kcal1.1g4.8g0g2.2g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.4g3.7kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Mustapippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 179g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1530g511kcal13.2g83.2g12g24g
Valittu annoskoko765g256kcal6.6g41.6g6g12g
Annoskoko puolitettuna383g128kcal3.3g20.8g3g6g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649