Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g54g47kcal4.1g0.5g3.3g0g
Sokeri 57g233kcal0g57.4g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)34g128kcal0.2g2.2g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g402kcal11.9g82g1.4g4.1g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g315g107kcal0.6g22.4g0.9g5.7g
Sokeri 16g66kcal0g16.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.3g8.2kcal0.1g1.8g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g113g79kcal13.5g4.5g0.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl45g153kcal0.9g1.4g15.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.5g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1530g2483kcal63g384.8g71.2g19.6g
Valittu annoskoko765g1242kcal31.5g192.4g35.6g9.8g
Annoskoko puolitettuna383g621kcal15.8g96.2g17.8g4.9g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.2g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500