Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi501g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g159kcal19.8g17.6g2.6g0g
Maito, Kevyt601g277kcal19.2g28.9g9g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl160g545kcal22.5g89.8g10.7g17.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1303g4471kcal132.8g912.1g15.6g45.6g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 96g391kcal0g96.1g0g0g
Nautajauheliha 15%1604g3288kcal288.7g0g240.6g0g
Sipuli (kuorittu)1403g379kcal18.2g67.4g2.8g23.9g
Riisi puuroutuva 511g1750kcal31g386.5g3.6g11.8g
Kananmuna kuoreton 882g1258kcal110.3g2.6g90.4g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml501g752kcal10g12.5g75.2g0g
Paprikajauhe 8g26kcal1.2g1.5g1g3g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1.1g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Maustepippuri, annos 1g20g0.6kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15336g26659kcal1310g3239.6g904.2g210.2g
Valittu annoskoko7668g13330kcal655g1619.8g452.1g105.1g
Annoskoko puolitettuna3834g6665kcal327.5g809.9g226.1g52.6g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420