Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 90g798kcal0g0g90.2g0g
Täysjyväriisi 1353g4531kcal82g965.5g9.5g100.1g
Valkoviini kuiva 451g309kcal1.4g2.7g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 4511g419kcal13.1g18.5g32.5g2.3g
Katkarapu 677g463kcal97.7g0g7.4g0g
Herne 271g187kcal13.7g25.3g1.1g8.4g
Parmesaani raaste, Somerfield135g525kcal44.7g0.1g38.4g0.1g
Oivariini, 60 (100g)45g248kcal0.5g0.5g27.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15336g15031kcal509.8g2038.2g413g226.4g
Valittu annoskoko7668g7516kcal254.9g1019.1g206.5g113.2g
Annoskoko puolitettuna3834g3758kcal127.5g509.6g103.3g56.6g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354