Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g4314g1337kcal53.5g314.5g8.6g133.7g
Sipuli (kuorittu)935g252kcal12.1g44.9g1.9g15.9g
Peruna, keskikokoinen 60g1078g647kcal16.2g140.2g1.1g9.7g
Oliiviöljy 194g1717kcal0g0g194.1g0g
Ruokakerma 5%, Valio1078g701kcal16.2g45.3g53.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g43g45kcal3.4g7g0.3g0.9g
Valkopippuri 4.3g12kcal0.4g1.8g0.1g1.1g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15336g9422kcal203.6g1107.4g520g322.6g
Valittu annoskoko7668g4711kcal101.8g553.7g260g161.3g
Annoskoko puolitettuna3834g2356kcal50.9g276.9g130g80.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297