Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g842g5052kcal176.8g55.6g454.7g0g
Sokeri 842g3418kcal0g841.2g0g0g
Voisarvi croissant 842g3056kcal67.2g333.9g157g18.4g
Kananmuna kuoreton 257g367kcal32.2g0.8g26.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 94g267kcal14.5g0.2g23.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 842g2889kcal85.8g589.4g10.1g29.5g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.7g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g23g73kcal2.6g14g1.6g6.5g
Raparperi 2807g945kcal19.4g154.4g2.8g39.3g
Sokeri 304g1234kcal0g303.8g0g0g
Fariinisokeri491g1994kcal0g490.7g0g0g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton140g30kcal0.4g2.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15344g38813kcal802.6g5607.8g1352g188g
Valittu annoskoko7672g19407kcal401.3g2803.9g676g94g
Annoskoko puolitettuna3836g9703kcal200.7g1402g338g47g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759