Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g101g473kcal6.3g68.4g19.1g2.2g
Voi 34g243kcal0.4g0.1g27.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl134g456kcal2.7g4g46.9g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g134g80kcal5.4g6.7g3.4g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g67g58kcal0.7g28.5g4.1g0g
Sokeri 84g340kcal0g83.7g0g0g
Liivatelehti, gelatiini13g47kcal11.5g0g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g68g59kcal0.7g28.8g4.1g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker57g222kcal0g55.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g3956kcal55.4g551g209.6g4.4g
Valittu annoskoko768g1978kcal27.7g275.5g104.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna384g989kcal13.9g137.8g52.4g1.1g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734