Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio263g171kcal26.3g11.1g0.8g0g
Voi 105g764kcal1.3g0.4g85.6g0g
Sokeri 90g364kcal0g89.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl105g358kcal2.1g3.2g36.9g0g
Mantelirouhe, 1 rkl63g365kcal13.3g3.4g31.9g7.3g
Kananmuna kuoreton 58g83kcal7.2g0.2g5.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g79g95kcal0.4g23.7g0.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g4434kcal101.2g271.4g323g15.4g
Valittu annoskoko768g2217kcal50.6g135.7g161.5g7.7g
Annoskoko puolitettuna384g1108kcal25.3g67.9g80.8g3.9g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965