Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g75g15kcal1.1g2.2g0.4g0g
Tomaatti 187g43kcal1g6.5g0.6g2.6g
Kurkku 100g11kcal0.6g1.4g0.1g0.7g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 50g79kcal0.5g0.7g8g1.8g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g192g519kcal34.6g3.8g40.4g0g
Oregano, kuivattu 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Paprika keltainen 85g26kcal0.8g4.3g0.2g1.7g
Oliiviöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Viinietikka 13g2.6kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g2019kcal78.8g43g167.2g15.8g
Valittu annoskoko768g1010kcal39.4g21.5g83.6g7.9g
Annoskoko puolitettuna384g505kcal19.7g10.8g41.8g4g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512