Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 120g51kcal11.7g0.5g0.1g0g
Sokeri 200g810kcal0g199.3g0g0g
Flora Vanilla 12%249g474kcal11.2g39.9g29.9g0g
Puolukka 200g77kcal0.9g13.6g1g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g2823kcal47.6g506.6g62g10.4g
Valittu annoskoko768g1412kcal23.8g253.3g31g5.2g
Annoskoko puolitettuna384g706kcal11.9g126.7g15.5g2.6g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133