Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3995g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1398g295kcal16.8g47.5g2.8g29.4g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g51.9g0.4g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka400g44kcal4.4g4.4g0.8g4g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Soijakastike200g120kcal10.4g19g0.2g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 400g552kcal74.9g0g28g0g
Voi, 1 tl, 5 g40g292kcal0.4g0.4g32g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40g360kcal0g0g39.9g0g
Maustepippuri, annos 1g4g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g4242kcal241g332.4g211.4g107.6g
Valittu annoskoko7680g2121kcal120.5g166.2g105.7g53.8g
Annoskoko puolitettuna3840g1061kcal60.3g83.1g52.9g26.9g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691