Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)817g221kcal10.6g39.2g1.6g13.9g
Vesi, vesijohtovesi 1922g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 1202g824kcal3.7g7.2g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g961g3287kcal66.3g749.7g3.8g12.5g
Oliiviöljy 67g595kcal0g0g67.3g0g
Voi 67g488kcal0.8g0.3g54.7g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g135g81kcal3.4g6.7g9.4g1.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g865g260kcal8.7g34.6g2.6g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g1644g1972kcal361.6g14.8g57.5g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g15454kcal910.2g1705g393.8g71.4g
Valittu annoskoko7680g7727kcal455.1g852.5g196.9g35.7g
Annoskoko puolitettuna3840g3864kcal227.6g426.3g98.5g17.9g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876