Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva107g73kcal16.4g0.3g0.6g13.8g
Koff, kolmonen1600g640kcal0g35.2g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g1600g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g1600g5664kcal112g1216g32g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1600g5600kcal192g1136g33.6g48g
Kananmuna kuoreton 1173g1674kcal146.7g3.5g120.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g27301kcal934.2g4782g373g123.6g
Valittu annoskoko7680g13650kcal467.1g2391g186.5g61.8g
Annoskoko puolitettuna3840g6825kcal233.6g1195.5g93.3g30.9g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441