Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi736g3314kcal47.9g441.8g154.6g22.8g
Mascarpone (250g)1473g7687kcal66.3g66.3g795.2g0g
Flora Vanilla 12%1841g3498kcal82.8g294.5g220.9g0g
Sokeri 1565g6351kcal0g1563.2g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g442g283kcal15.5g0.9g110.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g74kcal0g18.2g0g0g
Suolapähkinä 22g132kcal5.5g2.2g11g1.7g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 663g281kcal65g2.7g0.7g0g
Vispikerma Flora 20%368g810kcal11g18.4g73.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g552g3087kcal46.4g303.7g187.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g51031kcal680.8g5423.8g3108.6g49g
Valittu annoskoko7680g25516kcal340.4g2711.9g1554.3g24.5g
Annoskoko puolitettuna3840g12758kcal170.2g1356g777.2g12.3g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313