Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 668g274kcal6.7g27.4g5.3g24.7g
Voi 868g6298kcal10.3g3.5g705.8g0g
Suklaa tumma 2671g13798kcal104.2g1422.7g828.1g141.6g
Vehnäjauho puolikarkea 468g1604kcal47.6g327.2g5.6g16.4g
Sokeri 1002g4066kcal0g1000.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 2004g2858kcal250.4g6g205.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g57796kcal838.4g5575g3500.4g365.4g
Valittu annoskoko7680g28898kcal419.2g2787.5g1750.2g182.7g
Annoskoko puolitettuna3840g14449kcal209.6g1393.8g875.1g91.4g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353