Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 6.3g11kcal0.5g0.3g0.8g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.3g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka11g11kcal1.9g0.1g0.3g0g
Sipuli 3.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Paprika punainen 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ananas, omassa liemessään 8.9g4.6kcal0g1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 13g5.3kcal0.4g0.6g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%5.6g16kcal1.9g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g192kcal14g17.4g6.8g1.8g
Valittu annoskoko77g96kcal7g8.7g3.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g48kcal3.5g4.4g1.7g0.5g
Arvot/100g100g125kcal9.1g11.3g4.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965