Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 31g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Oliiviöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Herne 16g11kcal0.8g1.5g0.1g0.5g
Ruokakerma Valio 5%16g9kcal0.2g0.4g0.8g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g12g12kcal2.1g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g115kcal6.6g5.6g7.2g1.6g
Valittu annoskoko77g58kcal3.3g2.8g3.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g29kcal1.7g1.4g1.8g0.4g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.6g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328