Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g8.2g16kcal0.2g0.3g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)1g3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.4g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 2.7g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Valkoviini makea 6.6g6.4kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 22g49kcal3.8g0g3.7g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 7.7g2.5kcal0g0.4g0g0.2g
Lehtiselleri 1.6g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Voi 1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana155g202kcal8.8g4.6g15.2g0.6g
Valittu annoskoko78g101kcal4.4g2.3g7.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna39g51kcal2.2g1.2g3.8g0.2g
Arvot/100g100g131kcal5.7g3g9.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165