Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.7g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.3kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Hiiva 2.6g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 11g74kcal0.1g0g8.4g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g11g19kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana155g360kcal4.4g37.6g18.2g1g
Valittu annoskoko78g180kcal2.2g18.8g9.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g90kcal1.1g9.4g4.6g0.3g
Arvot/100g100g232kcal2.8g24.2g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854