Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.7g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer11g55kcal0.4g5.9g3.2g0.6g
Voi 11g77kcal0.1g0g8.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 7.1g23kcal0.1g0.2g2.5g0g
Voi 60% rasvaa 1.4g7.7kcal0g0g0.9g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen7.1g13kcal0g3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana155g602kcal7g67.8g33.2g2.6g
Valittu annoskoko78g301kcal3.5g33.9g16.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna39g150kcal1.8g17g8.3g0.7g
Arvot/100g100g387kcal4.5g43.6g21.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814