Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g39g126kcal3.9g25g1.2g3.1g
Pellavansiemen kokonainen 3.6g18kcal0.7g0g1.5g1g
Cashewpähkinä 5g29kcal1g0.9g2.3g0.2g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)22g7.2kcal0.7g1g0g0g
Puolukkahillo 6.4g8.9kcal0g2.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana155g379kcal12.6g58g10g8.8g
Valittu annoskoko78g189kcal6.3g29g5g4.4g
Annoskoko puolitettuna39g95kcal3.2g14.5g2.5g2.2g
Arvot/100g100g244kcal8.1g37.4g6.5g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141