Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g5.5g40kcal0.1g0.1g4.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.1g0.7kcal0g0g0.3g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g11g37kcal0.2g0.3g3.8g0g
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri 2g8kcal0g2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Raparperi 37g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Sokeri 4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.1g3.8kcal0g0.9g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g1.4g7.9kcal0.3g0.1g0.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g331kcal4.2g33.8g19.2g1.6g
Valittu annoskoko78g165kcal2.1g16.9g9.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g83kcal1.1g8.5g4.8g0.4g
Arvot/100g100g213kcal2.7g21.7g12.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431