Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g88g293kcal11.4g59.5g1.3g5.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)219g66kcal2.2g8.7g0.9g0.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha109g182kcal20.8g0g10.9g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Rypsiöljy 18g157kcal0g0g17.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Juusto, keskiarvo 35g122kcal8.8g0.1g9.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen131g43kcal4.3g6.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1540g1857kcal99.2g175.8g81.4g14g
Valittu annoskoko770g928kcal49.6g87.9g40.7g7g
Annoskoko puolitettuna385g464kcal24.8g44g20.4g3.5g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070