Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 150g114kcal2.8g23.3g0.3g1.5g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss100g53kcal5.7g5.3g0.5g3.1g
Arkirae (Valio), annos 100g50g35kcal6g1.7g0.5g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas12g36kcal1.2g7.1g0.3g2.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1541g749kcal40g101.6g15.8g21g
Valittu annoskoko771g375kcal20g50.8g7.9g10.5g
Annoskoko puolitettuna385g187kcal10g25.4g4g5.3g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369