Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g1800g558kcal16.4g129.8g2.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g800g480kcal12g104g0.8g7.2g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g112g134kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Valkoviinietikka (Rajamäen)60g12kcal0g3.9g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g12g25kcal1.1g3.2g0.9g4.4g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g400g1040kcal60g0.8g88g0g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15404g6644kcal195.8g538.2g422.4g40.2g
Valittu annoskoko7702g3322kcal97.9g269.1g211.2g20.1g
Annoskoko puolitettuna3851g1661kcal49g134.6g105.6g10.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850