Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2001g482kcal36.2g44g6g46g
Parsakaali brokkoli 2001g702kcal92.4g39g6g50g
Porkkana, keskikokoinen 65g1041g291kcal6.2g61.9g2.1g26g
Paprika punainen 961g281kcal9g43.2g3.8g18.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P1001g600kcal10g45g40g6g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g400g600kcal64g8.8g36g0.8g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g300g886kcal99.1g3.9g51g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15408g7683kcal633.8g491.6g289.8g294g
Valittu annoskoko7704g3842kcal316.9g245.8g144.9g147g
Annoskoko puolitettuna3852g1921kcal158.5g122.9g72.5g73.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900