Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3597g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g719g1079kcal129.5g0g64.7g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr79g222kcal6.3g7.5g19g1.3g
Parsakaali brokkoli 540g189kcal24.9g10.5g1.6g13.5g
Purjosipuli 216g49kcal3.9g5.2g0.4g4.5g
Juuriselleri 36g11kcal0.4g1.7g0.1g1.1g
Palsternakka 180g114kcal0.9g21.2g0.7g8.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g2338g655kcal14g139.1g4.7g58.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15408g4639kcal359.8g370.4g182.4g173.8g
Valittu annoskoko7704g2319kcal179.9g185.2g91.2g86.9g
Annoskoko puolitettuna3852g1160kcal90g92.6g45.6g43.5g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551