Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g107g182kcal21.4g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 5.9g6.4kcal0.5g1g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g4g36kcal0g0g4g0g
Vesi401g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 40g12kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Palsternakka 35g22kcal0.2g4.1g0.1g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Peruna, vanha, kuorittu 75g57kcal1.4g11.6g0.1g0.7g
Purjosipuli27g5.1kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Maustepippuri, annos 1g4g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1544g680kcal50g46g24.2g10.4g
Valittu annoskoko772g340kcal25g23g12.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna386g170kcal12.5g11.5g6.1g2.6g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066