Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g1069g1817kcal213.7g0g74.8g0g
Sipuli (kuorittu)321g87kcal4.2g15.4g0.6g5.5g
Valkosipuli 59g64kcal4.6g9.6g0.4g1.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g40g361kcal0g0g40.1g0g
Vesi4008g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 401g116kcal4g18.4g1.2g7.2g
Palsternakka 347g221kcal1.7g41g1.4g15.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g401g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Peruna, vanha, kuorittu 748g570kcal14.1g116g1.5g7.5g
Purjosipuli267g51kcal4.8g6.4g0.5g5.6g
Maustepippuri, annos 1g40g1.2kcal0g0g0.4g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15440g6796kcal499g461.2g243.4g105.2g
Valittu annoskoko7720g3398kcal249.5g230.6g121.7g52.6g
Annoskoko puolitettuna3860g1699kcal124.8g115.3g60.9g26.3g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066