Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa903g5460kcal77.6g171.5g491.9g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g1128g6487kcal72.2g394.9g513.3g104.9g
Voi 2256g16368kcal26.9g9g1834.4g0g
Kananmuna kuoreton 3103g4426kcal387.8g9.3g318g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g226g1354kcal47.4g14.9g121.8g0g
Hermesetas -neste113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15456g68189kcal1223.8g1199.2g6558.8g209.8g
Valittu annoskoko7728g34095kcal611.9g599.6g3279.4g104.9g
Annoskoko puolitettuna3864g17047kcal306g299.8g1639.7g52.5g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787