Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g3906g12538kcal386.7g2484.1g117.2g304.7g
Pellavansiemen kokonainen 363g1833kcal71.8g3.6g152g95.7g
Cashewpähkinä 502g2884kcal100.4g94.4g232.8g17.6g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g56g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)2232g714kcal73.7g100.4g0g0g
Puolukkahillo 642g881kcal1.2g209.8g1.3g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15456g37700kcal1267.6g5784.6g1006.6g849.4g
Valittu annoskoko7728g18850kcal633.8g2892.3g503.3g424.7g
Annoskoko puolitettuna3864g9425kcal316.9g1446.2g251.7g212.4g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141