Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g449g108kcal8.1g13.5g2.2g8.5g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Voi, 1 tl, 5 g22g164kcal0.2g0.2g18g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g112g236kcal25.8g0g14.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)26g41kcal0.7g0.7g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1548g1220kcal75.8g48g78.2g22.6g
Valittu annoskoko774g610kcal37.9g24g39.1g11.3g
Annoskoko puolitettuna387g305kcal19g12g19.6g5.7g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573