Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.2g26.2g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g97g544kcal8.2g53.5g33.1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g397g555kcal13.9g83.3g17.9g0.8g
Mansikka,pakaste Rainbow187g66kcal0.9g13.1g0.9g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1548g2985kcal49g340g156.2g8.8g
Valittu annoskoko774g1492kcal24.5g170g78.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna387g746kcal12.3g85g39.1g2.2g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100