Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 75g21kcal1.4g2.2g0.4g1.4g
Herkkusieni 50g8kcal1g0.1g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Kiinankaali raaka 100g75g14kcal1.2g1.7g0.2g1.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6.2g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g15g2.6kcal0.1g0.3g0g0.4g
Porkkana 40g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Paprika, punainen15g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 13g3kcal0.2g0.3g0g0.3g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g13g14kcal1g2.5g0g0.6g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g25g58kcal1.6g12.1g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1549g538kcal15.8g50.2g28g16.8g
Valittu annoskoko774g269kcal7.9g25.1g14g8.4g
Annoskoko puolitettuna387g135kcal4g12.6g7g4.2g
Arvot/100g100g35kcal1g3.2g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416