Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g63g38kcal0.9g8.1g0.1g0.6g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Tomaattimurska 400g118kcal2.2g21.2g0.8g7.6g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)11g11kcal0.8g1.9g0.1g0.2g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 30g8.1kcal0.9g0.3g0.2g0.5g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1550g586kcal9.8g66.6g27.4g18g
Valittu annoskoko775g293kcal4.9g33.3g13.7g9g
Annoskoko puolitettuna388g146kcal2.5g16.7g6.9g4.5g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766