Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g709kcal0.7g0.4g79.8g0g
Sokeri 141g574kcal0g141.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu181g228kcal19.9g0.5g16.3g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g266g931kcal9.3g215.5g2.7g8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.7g27kcal0g6.6g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 67g82kcal2.6g2.9g6.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 8g30kcal1.5g0.9g1.7g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1552g5183kcal68.6g741g214.4g20.8g
Valittu annoskoko776g2592kcal34.3g370.5g107.2g10.4g
Annoskoko puolitettuna388g1296kcal17.2g185.3g53.6g5.2g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822