Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)133g466kcal18.7g74.6g9.2g14.7g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 18g56kcal1.6g10.1g0.3g2.5g
Flora margariini 60, annos 10g33g180kcal0.1g0.1g20g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 67g20kcal1.9g2.4g0.1g0g
Leivinjauhe 4.7g8.2kcal0.2g1.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.3g10kcal0.4g2g0.2g0.9g
Fariinisokeri67g270kcal0g66.5g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)133g87kcal4.3g6.4g4.7g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g40g57kcal5g0.1g4.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g33g96kcal0.4g18.7g0g13.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Raparperi 133g45kcal0.9g7.3g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1552g3180kcal89g481.8g86.2g71.2g
Valittu annoskoko776g1590kcal44.5g240.9g43.1g35.6g
Annoskoko puolitettuna388g795kcal22.3g120.5g21.6g17.8g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219