Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 4000g1861kcal20g336g8g76g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g160g547kcal17.6g116g0g0g
Valkoviini kuiva 400g274kcal1.2g2.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3200g10880kcal64g96g1120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15520g27125kcal205.6g1100.8g2256g152g
Valittu annoskoko7760g13563kcal102.8g550.4g1128g76g
Annoskoko puolitettuna3880g6781kcal51.4g275.2g564g38g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038