Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen1600g11520kcal16g16g1280g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1600g5600kcal192g1136g33.6g48g
Luumu kivetön, kuivattu 1600g3256kcal67.2g601.6g13.6g137.6g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1320g1888kcal165g4g136g0g
Sokeri 1600g6494kcal0g1598.4g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15520g57657kcal884.6g6742.2g2926.4g371.6g
Valittu annoskoko7760g28829kcal442.3g3371.1g1463.2g185.8g
Annoskoko puolitettuna3880g14414kcal221.2g1685.6g731.6g92.9g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278