Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1332g4663kcal186.5g746g91.9g146.5g
Vehnäjauho puolikarkea 649g2228kcal66.2g454.6g7.8g22.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 183g557kcal16g101.5g3.5g25.5g
Flora margariini 60, annos 10g333g1799kcal0.7g1g199.8g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 666g200kcal19.2g24g0.7g0g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.6g0g0.2g
Kananmuna kuorineen punnittu400g504kcal44g1.2g36g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g33g104kcal3.7g20g2.3g9.3g
Fariinisokeri666g2704kcal0g665.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1332g866kcal42.6g63.9g46.6g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g400g568kcal50g1.2g41.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g333g963kcal4g186.5g0g133.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g53g213kcal0g52.8g0g0g
Raparperi 1332g449kcal9.2g73.3g1.3g18.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15520g31795kcal889g4818g862.2g712.2g
Valittu annoskoko7760g15898kcal444.5g2409g431.1g356.1g
Annoskoko puolitettuna3880g7949kcal222.3g1204.5g215.6g178.1g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219