Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 998g7088kcal7.5g4g798.3g0g
Sokeri 1414g5738kcal0g1412.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1809g2280kcal199g5.4g162.9g0g
Leivinjauhe 67g117kcal3.5g25.1g0g0.3g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2661g9313kcal93.1g2155.4g26.6g79.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g67g266kcal0g65.9g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 665g818kcal26.5g28.6g66.9g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 80g295kcal14.8g8.8g17.3g24.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15520g51831kcal688.8g7410.8g2144g208.8g
Valittu annoskoko7760g25916kcal344.4g3705.4g1072g104.4g
Annoskoko puolitettuna3880g12958kcal172.2g1852.7g536g52.2g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822